3 Mayıs 2012 Perşembe

Geçmiş Yaşamlarda Neymiş?



Şimdi her iş bitti de bir bu mu kaldı dediğinizi duyar gibiyim. İşte bu Geçmiş Yaşam ve Şimdiki Yaşam Terapiside tam olarak bitmemiş bilinçaltına itilmiş, oradan çıkmak için gündelik yaşamımızda bizi sürekli olarak sıkıştıran hayatımızın akışını zorlaştıran blokajlarımızı çözmekle ilgili. O sorunun çözülmesiyle ruhumuzdaki birçok ayrık otunu temizlemiş oluyoruz. Şimdiki anda yaşanan bir sorunun kaynağı 20 yıl önceki bir deneyim olabileceği gibi 200 yıl önceki bir deneyimde olabilir. Regresyon çalışmasının en önemli yararlarından biri  geçmiş deneyimlerden bugüne taşımış olduğumuz ve hayatımızda hala bizi etkileyen ve yöneten izleri dönüştürmemize katkıda bulunuyor olması.Hepimizin gündelik yaşamında yolunda gitmeyen ve hatta nedenini anlayamadığımız sorunları var tabii ki....Neden aynı olaya kimimiz tepki gösterirken kimimiz gülümsemekle yetiniriz? 
Bu biraz da bizim hayat kurgumuzla da ilgilidir.Bu çalışmalarla kendimizle yüzleşiyoruz, ruhumuzu tanıyoruz.Kendimizi tanımanın  türlü yolları vardır.Regresyonda onlardan biri.
Yüzleşmek her insanın hakkı bence.Korkutucu gibi gelebilir ama kendimizi ve hayatı algılayışımızı anlamak ve kavramak...Bu da kendimize verdiğimiz değeri kat kat artırıyor...

                                                                                                  Sevgi ve dostlukla....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder